lördag 8 augusti 2009

Resa Linköping-Stockholm

Sveriges största och femte största stad, Stockholm och Linköping, ligger nära varandra. Trots det går det inga tåg mellan städerna på helgmornar. T.ex. imorgon söndag är det första tåg som går ett regionaltåg kl. 09.05 som är framme kl. 11.15.

Varför går det inga tåg undrar jag? Är det måne så att operatörerna struntar i kunderna? Är vi östgötar drönare som sover om morgonen och det därmed saknas kundunderlag? Är det underlåtelsen att bygga ut järnvägarna som gjort att helgmornarna måste reserveras åt godståg?

Hursomhelst, noterar jag att det dykt upp en buss, Swebus, med avgång 06.25 och framme 09.25. Inte så snabbt, men regionaltåget har inte nått Norrköping kl. 09.25.

2 kommentarer:

  1. Om man ska vara noga så är Linköping Sveriges sjunde största stad, om de inte sprungit om Örebro på senare år. Däremot är det den femte största kommunen.

    Visst borde det gå mer tåg, men för att öka tågresandet mer än på marginalen krävs ny räls eftersom den nuvarande i det närmaste är fylld.

    SvaraRadera
  2. Mycket riktigt, Låt oss bygga Götalandsbanan: Göteborg-Landvetter-Borås-Jönköping-Linköping-Norrköping-Nyköping/Skavsta-Stockholm. Se även min hemsida: www.folkpartiet.se/magnus

    SvaraRadera